Фестивал франкофоног позоришта Амифран

Фестивал франкофоног позоришта Амифран

Период од 26. До 1. новембра наша трупа Le Chat провела је на фестивалу франкофоног позоришта Амифран у Араду. Вратили смо се пуни позитивних утисака, инспирисани И припремљени за предстојеће фестивале.

 

Дани су били испуњени разним активностима, атељеи (радионице) су били обавезни. Тамо смо развијали наше глумачке способности И упознавали се са другим трупама. У позоришту смо проводили већи део дана, а након представа, сви смо се окупљали у посебној просторији где смо могли да се дружимо И постављамо питањима трупама које су изводиле представе тај дан.

 

Наша представа је била изведена другог дана фестивала, сви смо били узбуђени И жељни да оставимо што бољи утисак. Коментари су били позитивни И сматрамо да смо нашу школу представили у најбољем могућем светлу.

 

Имали смо још један задатак: требало је да представимо своје атељее И шта смо на њима научили. Било је ту певања, плеса, глумачког говора, експресије лица… Страх од француског језика смо брзо пребродили, а морамо признати да се наша трупа посебно истакла на овим радионицама. На фестивалском квизу уцествовала је Милица Степановић И освојила друго место. Организатори су одрадили одличан посао јер су нам омогућили И журку у оближњем клубу где смо извели народне песме карактеристичне за нашу државу.

 

Из Арада носимо само најлепше успомене И захвални смо професорки Радмили што нам је омогућила овакво искуство.

 

 

До следећег фестивала,

Чланови трупе Le Chat,

Јелисавета Бољановић, Теодора Марковић И Марко Зубер

Кључне речи:

Оставите коментар

Your email is never published nor shared. Сва обавезна поља су означена *

*