Festival frankofonog pozorišta Amifran

Festival frankofonog pozorišta Amifran

Period od 26. Do 1. novembra naša trupa Le Chat provela je na festivalu frankofonog pozorišta Amifran u Aradu. Vratili smo se puni pozitivnih utisaka, inspirisani I pripremljeni za predstojeće festivale.

 

Dani su bili ispunjeni raznim aktivnostima, ateljei (radionice) su bili obavezni. Tamo smo razvijali naše glumačke sposobnosti I upoznavali se sa drugim trupama. U pozorištu smo provodili veći deo dana, a nakon predstava, svi smo se okupljali u posebnoj prostoriji gde smo mogli da se družimo I postavljamo pitanjima trupama koje su izvodile predstave taj dan.

 

Naša predstava je bila izvedena drugog dana festivala, svi smo bili uzbuđeni I željni da ostavimo što bolji utisak. Komentari su bili pozitivni I smatramo da smo našu školu predstavili u najboljem mogućem svetlu.

 

Imali smo još jedan zadatak: trebalo je da predstavimo svoje ateljee I šta smo na njima naučili. Bilo je tu pevanja, plesa, glumačkog govora, ekspresije lica… Strah od francuskog jezika smo brzo prebrodili, a moramo priznati da se naša trupa posebno istakla na ovim radionicama. Na festivalskom kvizu ucestvovala je Milica Stepanović I osvojila drugo mesto. Organizatori su odradili odličan posao jer su nam omogućili I žurku u obližnjem klubu gde smo izveli narodne pesme karakteristične za našu državu.

 

Iz Arada nosimo samo najlepše uspomene I zahvalni smo profesorki Radmili što nam je omogućila ovakvo iskustvo.

 

 

Do sledećeg festivala,

Članovi trupe Le Chat,

Jelisaveta Boljanović, Teodora Marković I Marko Zuber

Ključne reči:

Ostavite komentar

Your email is never published nor shared. Sva obavezna polja su označena *

*