Франкофона трупа

Франкофона трупа

Позоришна трупа наше школе „Le Chat“ учествовала је на још једном фестивалу франкофоног позоришта „Amifran“ у Араду, Румунији. Фестивал је трајао од 25. до 30. октобра и то је био 4. пут да ученици наше школе наступају на њему и донесу назад 4, маскоту фестивала која је биле изложене у школи.

Сви чланови трупе учествовали су на различитим радионицама глумачког типа, да би на крају представили оно шта су тамо научили на великом спектаклу атељеа у коме су се заиста сви подједнако истицали. Такође, одржани су традиционални квиз и изложба уметничких фотографија чланова трупа учесница фестивала. На квизу, чија је главна тема био писац Ежен Јонеско, Владана Ђорђевић освојила је друго место, док је Јелисавета Бољановић освојила треће место у конкурсу за најбољу уметничку фотографију.

У Араду је било тачно 6. извођење наше, већ савршено уигране, представе „Le système Ribadier“ у обради и режији бившег ученика наше школе Милоша Давидовића. Публика је, као што смо и навикли :), глумце испратила уз громогласни аплауз којег је понекад било и за време извођења саме представе што је права реткост.

Из Арада, као и прошле године, носимо само најлепше утиске и цела трупа жељно ишчекује октобар следеће године.

 

У име трупе „Le Chat“,

Марко Зубер

Кључне речи:

Оставите коментар

Your email is never published nor shared. Сва обавезна поља су означена *

*