Frankofona trupa

Frankofona trupa

Pozorišna trupa naše škole „Le Chat“ učestvovala je na još jednom festivalu frankofonog pozorišta „Amifran“ u Aradu, Rumuniji. Festival je trajao od 25. do 30. oktobra i to je bio 4. put da učenici naše škole nastupaju na njemu i donesu nazad 4, maskotu festivala koja je bile izložene u školi.

Svi članovi trupe učestvovali su na različitim radionicama glumačkog tipa, da bi na kraju predstavili ono šta su tamo naučili na velikom spektaklu ateljea u kome su se zaista svi podjednako isticali. Takođe, održani su tradicionalni kviz i izložba umetničkih fotografija članova trupa učesnica festivala. Na kvizu, čija je glavna tema bio pisac Ežen Jonesko, Vladana Đorđević osvojila je drugo mesto, dok je Jelisaveta Boljanović osvojila treće mesto u konkursu za najbolju umetničku fotografiju.

U Aradu je bilo tačno 6. izvođenje naše, već savršeno uigrane, predstave „Le système Ribadier“ u obradi i režiji bivšeg učenika naše škole Miloša Davidovića. Publika je, kao što smo i navikli :), glumce ispratila uz gromoglasni aplauz kojeg je ponekad bilo i za vreme izvođenja same predstave što je prava retkost.

Iz Arada, kao i prošle godine, nosimo samo najlepše utiske i cela trupa željno iščekuje oktobar sledeće godine.

 

U ime trupe „Le Chat“,

Marko Zuber

Ključne reči:

Ostavite komentar

Your email is never published nor shared. Sva obavezna polja su označena *

*