Активности школске позоришне трупе „Промена“

Активности школске позоришне трупе „Промена“

На 16. фестивалу кратких драмских форми деце и младих Београда, Меморијалу „Драгослав Симић“, учествовала је и наша мала драмска трупа „Промена“,  са представом „Ванвременске вредности“(текст, сценографија, музика и режија- Страхиња Радовановић, глуме- Анђела Корица, Тијана Шмигић, Мина Стевановић, Јана Радоја, Татјана Шмигић и Наталија Петровић). Ову лирску и антиратну представу смо имали прилику да видимо у нашој свечаној сали, у новембру, а одиграна је и у КЦ „Чукарица“.

На Фестивалу, који је 22.4.2016. одржан у КЦ „Раковица“ представа је освојила трећу награду, а Страхиња Радовановић добио је награду за најбољу музику.

Иначе, позоришну трупу „Промена“, која је поникла у ОШ „Љуба Ненадовић“, чини 15 наших ученика, али је отворена и за друге сараднике из скоро свих основних школа са Чукарице и из београдских гимназија (XV, III, XIV, „Свети Сава“…).

Трупа припрема, како каже њен неформални лидер, Страхиња Радовановић (одељење 1-1), позоришни пројекат који би се ослањао на „Агенду 2030“, Организације уједињених нација. „Агенда“ је важан, стратешки документ који се односи на циљеве одрживог развоја.

Не можемо да не осетимо како нам ова самоникла позоришна трупа доноси дух новог времена, у којем ће хуманост, култура и уметност бити најважнији ослонци друштва.

Кључне речи:

Оставите коментар

Your email is never published nor shared. Сва обавезна поља су означена *

*