XIII beogradska gimnazija potpisala je Sporazum za učešće u programu „Superškole“

XIII beogradska gimnazija potpisala je Sporazum za učešće u programu „Superškole“

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) – Lokalna kancelarija u Srbiji, u saradnji sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) organizovala je javni događaj ‘’Upoznajte Superškole Srbije’’ u Beogradu, 1. februara 2023. godine, u okviru regionalnog programa razmena “Superškole”.

Trideset odabranih škola predstavljali su direktori/ke i profesori/ke, a pored predstavnika GIZa i RYCO lokalne kancelarije, događaju su prisustvovali i predstavnici nadležnih ministarstava, ambasade Savezne Republike Nemačke i Delegacije Evropske unije u Srbiji.

https://www.instagram.com/reel/CoIifJ_tFW6/?utm_source=ig_web_copy_link

Istaknuto je da su važne karakteristike ovog programa inkluzivnost, mobilnost, kao i pozitivan uticaj na širu lokalnu zajednicu. Program “Superškole” pruža svim đacima, bez obzira na uspeh u školi, sredinu iz koje dolaze, etničku ili versku pripadnost, priliku za fizički susret i višednevni boravak sa vršnjacima iz druge etničke, verske ili kulturne zajednice, konfrontaciju mišljenja, sučeljavanje predrasuda i istinski utiče na rušenje stereotipa i barijera.

Projekat “reBuilding Bridges” koji će biti realizovan kroz saradnju XIII beogradske gimnazije i JU Prve gimnazije u Sarajevu, ispred naše škole predstavili su direktor Bojan Vučković i profesorka Tamara Vukadinović, kada je ujedno i potpisan Sporazum za učešće u programu „Superškole“.

Кључне речи:

Оставите коментар

Your email is never published nor shared. Сва обавезна поља су означена *

*