U okviru projekta „Superschools“, naši učenici gosti Prve gimnazije iz Sarajeva

U okviru projekta „Superschools“, naši učenici gosti Prve gimnazije iz Sarajeva

Zahvaljujući gostoprimstvu JU Prva gimnazija Sarajevo, koju nam svakodnevno pokazuju profesorke Maja Omerhodžić i Soraja Gvoždjar i njihovi posvećeni učenici, boravak naših učenika u Sarajevu se nastavlja na najlepši mogući način…
Tokom prethodnih dana, naši učenici su se upoznali sa istorijatom i načinom rada Prve gimnazije Sarajevo, dodatno se družili sa svojim domaćinima kroz uvodne radionice, obišli su uže jezgro grada i Muzej Sarajevo 1878 – 1918, a zatim su bili na prijemu u Vijećnici, gdje im je ukazana posebna čast prijemom od strane gradonačelnice Sarajeva, Benjamine Karić.
U utorak su posetili Olimpijski muzej, a onda su, nakon vožnje žičarom do Trebevića, na bob stazi nastavili da se upoznaju sa zajedničkom prošlošću kroz učešće u radionici čija je tema bila kritički osvrt na bivšu Jugoslaviju.
Sledećeg dana su se sa svojim domaćinima bavili devedesetim godinama 20. veka i kroz zajednički rad uočavali značaj gajenja vrednosti tolerancije, odgovornosti i pomirenja za lepšu i prijateljsku budućnost.
Uz veliku zahvalnost za sve do sada, radujemo se druženju u narednim danima…
Кључне речи:

Оставите коментар

Your email is never published nor shared. Сва обавезна поља су означена *

*