Фестивал франкофоног позоришта

Фестивал франкофоног позоришта

Трупа наше школе „Le Chat“ учествовала је на фестивалу фестивала франкофоног позоришта у La Roche-sur-Yon, у Француској од 24. априла до 2. маја. Као и увек, и са овог фестивала носимо прелепе успомене које ћемо заувек памтити.

 

Први део фестивала боравили смо у граду Le Mans као гости ученика гимназије „Le Mans Sud“. Били смо смештени у породице ученика што је била одлична прилика да се упознамо са француском културом из мало другачијег угла. Сваки члан трупе био је распоређен у различитој породици што је додатно допринело бољем упознавању као и подстицању причања француског језика. У септембру очекујемо ученике из Ле Мана у Београду.

 

Други део фестивала провели смо у, нама добро познатом граду, La Roche-sur-Yon. Ово је други одлазак наше трупе у тај градић на западу Француске. Распоред је наравно био препун занимљивих атељеа као и представа трупа из целе Европе. Такође, била је организована велика парада у самом граду на којој смо изводили оно што смо на атељеима научили.

 

Нашу нову представу „Le système Ribadier“ извели смо до сада четри пута: на франкофоном фестивалу у Београду, у Ле Ману за ученике из гимназије чији смо гости били, у градићу надомак La Roche-sur-Yon и коначно, на фестивалу фестивала у самом La Roche-sur-Yon. Свака изведба је одлично прошла, представа је публици све време држала пажњу, а критике на округлом столу су се претвориле у речи хвале, поготово за режисера представе, бившег ученика наше школе, Милоша Давидовића.

 

Траса пута нам је ове годиние била посебно занимљива, посетили смо више градова. У одласку смо обишли Минхен, док смо у повратку свратили до Тура и Милана. То је свакако употпунило наш одлазак на овај фестивал.

 

Овом приликом желели бисмо да се захвалимо првенствено нашој школи и директору што су нам дозволили и омогућили одлазак на још један фестивал. Још желимо да истакнемо да смо имали неизмерну подршку и разумевање свих професора, а нарочито директора. Такође, захваљујемо се професорки француског језика Радмили Ђорђић. Трупу су потпомогли бројни донатори којима се и овим путем још једном захваљујемо.

До следећег фестивала,

У име трупе „Le Chat“

Марко Зубер

Кључне речи:

Оставите коментар

Your email is never published nor shared. Сва обавезна поља су означена *

*