Priznanja CK „Čukarica“ i CK „Beograd“ XIII beogradskoj gimnaziji

Priznanja CK „Čukarica“ i CK „Beograd“ XIII beogradskoj gimnaziji

Povodom Nedelje Crvenog krsta i 11. maja – Dana dobrovoljnih davalaca krvi, Crveni krst Čukarica je u ponedeljak, 11. maja održao svečanu sednicu Skupštine u prostorijama Kulturnog centra „Čukarica“. Svečanoj sednici prisustvovali su: Predsednik GO Čukarica, Srđan Kolarić, predsednik Crvenog krsta Srbije Prof. dr Dragan Radovanović i dr Milan Pirnat, predsednik Crvenog krsta Beograd, zatim predstavnici udruženja, organizacija, firmi, lokalnih institucija kao i mnogobrojni volonteri.

Među najboljima na konkursu „Krv život znači“, kojima su uručene nagrade i diplome, nalaze se i naši učenici-maturanti Jelena Stanišić, Anđela Mavrić i Ivan Voda za video spot „Krv život znači“.
Tokom drugog dela svečane sednice uručena su priznanja za donatore i volontere koji su tokom prošlogodišnje vanredne situacije dali svoj doprinos u ublažavanju posledica poplava. Priznanja su uručena za 38 pravnih lica, odnosno, firmi, udruženja i lokalnih institucija koje su svojim donacijama ili raspoloživim sredstvima pomagali rad Crvenog krsta Čukarica tokom prošle godine, među kojima je i naša XIII beogradska gimnazija. Nije se zaboravilo ni na volontere, te su dodeljena priznanja i za njih 107 koji su dali nemerljiv doprinos zbrinjavanju poplavama ugroženog stanovništva, među kojima je nekoliko naših bivših i sadašnjih učenika, a i Anita Stojčevski.

Sutradan, 12.5.2015.godine, u prelepom zdanju Skupštine grada-Starom dvoru, održan je prijem za davaoce krvi i učesnike konkursa „Krv život znači“. Gospodin Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika, nadasve toplim rečima podsetio je na značaj Crvenog krsta za grad Beograd, zbog čega su se svi prijatelji, volonteri i profesionalci osetili izuzetno ponosnim sto su deo organizacije. I ovde je autorima spota iz naše škole uručena specijalna nagrada za video spot „Krv život znači“ ujedno i Aniti Stojčevski za pomoć u realizaciji.
Istom prilikom je u ime naše škole Anita Stojčevski od dr Milana Pirnata, predsednika Crvenog krsta Beograd primila priznanje za ostvarene rezultate u akcijama dobrovoljnog davanja krvi u 2014. godini.

Anita Stojčevski
nastavnik hemije u XIII beogradskoj gimnaziji
potpredsednik Crvenog krsta Čukarica

Ključne reči:

Ostavite komentar

Your email is never published nor shared. Sva obavezna polja su označena *

*