Свечаном академијом обележено 75 година од оснивања наше школе!

Свечаном академијом обележено 75 година од оснивања наше школе!

У великој сали биоскопа „Рода синеплекс“, у уторак, 13. 12. 2016, двосатним, богатим програмом, обележен је јубилеј – 75 година од оснивања XIII београдске историје.

Пуно емоција, креативности, виспрених говора, културе, лепоте и памети  младости, као и мудрости каснијих година, учинили су да вече остане незаборавно.

75 слављеничких ружа, о којима су бринули ученици другог разреда Мина Кованџић и Страхиња Радовановић, до краја Свечане академије преселило се у руке гостију.

Повеље захвалности добиле су институције и установе Чукарице и Београда, као и основне школе из којих су током деценија долазила деца у нашу школу.

Хор професорке Петрице Игњнатовић био је ненадмашан ове вечери: „Тебе појем“, „O Happy Day“, „Can’t Stop Falling in Love“,  „Моји су другови“, „Ој додо, ој додоле“, „Каћуша“.

Част су нам својим говорима учинили госпођа Злата Бојовић, професорка Филолошког факултета и чланица САНУ, Милена Драгићевић Шешић, професорка ФДУ-а, Добривоје Костић, пуковник доктор на ВМА, Радиша Стошић, аутор монографије  – бивши ученици.

Имали смо част да видимо и упознамо Бреду Калеф Симоновић, примадону Народног позоришта и светских оперских сцена, нашу бившу ученицу, и многе друге…

Гледали смо кратке филмове о Тринаестој наших садашњих и бивших ученика, о потрази за знањем и о међународној сарадњи. Снимили су их Теа Дамјановић, Игор Бојковић, Брана Пантелић (филм „У потрази за знањем“) и садашњи ученик Новак Мастиловић (међународна сарадња).

Подсетили смо се чувеног Карасијевог гола Грчкој, Нининог учешћа на „Песми Евровизије“, чули смо једну арију Бреде Калеф и подсетили се дивног гласа и префињенисти нашег Делче…

Вече је било господствено, гимназијско, у најбољем значењу те речи. Тринаеста је достојанствено и лепо обележила своју годишњицу.

Поносимо се својим трајањем, својом историјом и својим резултатима!

Живела наша Тринаеста!

Кључне речи:

Оставите коментар

Your email is never published nor shared. Сва обавезна поља су означена *

*