Uspesi na Književnoj olimpijadi u Sremskim Karlovcima i Republičkom takmičenju iz biologije u Novom sadu!

Uspesi na Književnoj olimpijadi u Sremskim Karlovcima i Republičkom takmičenju iz biologije u Novom sadu!

Na Književnoj olimpijadi održanoj 14.maja 2017. u Sremskim Karlovcima učestvovalo je trinaest učenika Trinaeste beogradske gimnazije. Postignut je lep uspeh i šest učenika je nagrađeno.
Četiri učenika prvog razreda su sa po 17 poena osvojili treće mesto. To su: Teodora Ivković 1/1, Nikola Radović 1/5, Nikolina Erceg 1/6 i Katarina Jovanović 1/7.
Jedna učenica drugog razreda sa 17 poena je osvojila treće mesto: Lenka Stojadinović 2/3.
I jedna učenica četvrtog razreda sa 19 poena je osvojila drugo mesto: Mladenka Orlić 4/7.
Na Književnoj olimpijadi učestvovali su još i Petar Birač 1/6, Aleksandra Janković 3/1, Jana Gvozdić 3/2, Nina Popović 3/3, Ana Klasnić 3/6, Tamara Planić 3/8 i Ana Kesić 3/9.

Posle takmičenja, učenici su posetili grob Branka Radičevića na Stražilovu. Na kraju uspešnog dana, čekajući drugove i drugarice koji su bili na Republičkom takmičenju iz biologije u Novom Sadu, prošetali su se pored Dunava u ovom lepom gradu.
A njihovi drugovi i drugarice su Republičko takmičenje završili kao najuspešnija beogradska gimnazija – treće mesto osvojili su Savina Bunijevac 4/7 i Strahinja Gligorević 3/9, a učestvovali su, i time lep uspeh ostvarili i oni, Ivana Arsov, Jovana Mirić, Dunja Dimitrijević, Lazar Popadić, Nikola Mandić, Ana Patarić, Dunja Kisić, Simona Perović, Lazar Milivojević i Nina Kaurin.
„Vojvođanska ekspedicija“ se bezbedno vratila u Beograd u nedelju, kasno uveče, posle lepog i napornog dana.
Čestitamo učenicima i njihovim profesorima!

Ključne reči:

Ostavite komentar

Your email is never published nor shared. Sva obavezna polja su označena *

*