Saradnja sa „Mladim ambasadorima Izraela“

Saradnja sa „Mladim ambasadorima Izraela“

U okviru nastavka aktivnosti HIII beogradske gimnazije na razvijanju međunarodne saradnje realizovana je izuzetno uspešna poseta „Mladih ambasadora Izraela“, učenika nekoliko škola iz Jerusalima i Tel Aviva.
Našu gimnaziju posetilo je 30 učenika i 4 profesora, koji u okviru ovog ovog programa propagiraju razvoj liderskih veština, socijalnog uticaja, ohrabrivanje volonterizma i društvenog angažmana.
Učenici obe škole učestvovali su na radionicama u okviru okruglih stolova i razmenjivali stavove o nekim od ključnih pitanja današnjice:
– društvenoj ravnopravnosti;
– socijalnoj pravdi;
– aktuelnim migracijama;
– slobodi izbora;
– demokratiji,
– solidarnosti, itd.
Učenici su se odmah sprijateljili, ustanovivši da obe škole krasi poštovanje i podržavanje pravih vrednosti, što je doprinelo tome da koordinatori izraelske delegacije i predstavnici naše škole dogovore saradnju.
U svetlu svega toga, dana 26. 2. potpisan je sporazum o saradnji u oblasti obrazovanja mladih između „Mladih ambasadora Izraela“ i XIII beogradske gimnazije. Sporazum se zasniva na isticanju izuzetne važnosti međunarodne saradnje, poboljšavanju obrazovnih institucija i razvoju mladih u duhu mira, tolerancije, prijateljstva i solidarnosti. Sporazumom je obuhvaćen institucionalni okvir konstruktivnog odnosa između škola i on obuhvata:
– razmenu informacija značajnih za polje saradnje;
– razmenu delegacija učenika i profesora;
– digitalni dijalog između učenika razreda koji su uključeni u saradnju.

Fotografije: Katarina Ninković

Ključne reči:

Ostavite komentar

Your email is never published nor shared. Sva obavezna polja su označena *

*