Четврти пут у Дармштату – мај, 2018.

Четврти пут у Дармштату – мај, 2018.

У периоду од 13. 05. 2018.г. до 20. 05. 2018.г. је обављена још једна, веома успешна и незаборавна размена ученика 13. београдске гимназије и гимназије ,,Бертолд Брехтˮ из Дармштата, покрајина Хесен, Ср Немачка.

Групу од 12. / дванаест / ученика су водили предметни професори немачког језика, госпођа Невенка Јевтић и господин Александар Вучетић.

Сви ученици су били смештени код деце домаћина из Немачке и били су изванредно примљени.

Цео програм је према дану и сатници у потпуности реализован ( пријем у Магистрат града Дармштата, излет за Хајделберг, вожња бродом по реци Некар, разгледање Уметничке галерије у Франкфурту ( на тему ,,Слобода народуˮ – ,,Power to the Peopleˮ )…

Ученици 13. београдске гимназије су активно учествовали у настави и радионицама  са ученицима гимназије ,,Бертолд Брехтˮ, ( понедељак, уторак и четвртак ), давали коментаре и глумили у различитим позоришним сценама, гледали како позоришну  представу ,,Die Schutzbefohlenenˮ ( у извођењу позоришне секције ученика гимназије ,,Бер-толд Брехтˮ, тако и видео филм ,,Almanya willkommen in Deutschlandˮ – eine Komödie, на немачком језику

За крај бих напоменуо и то, да је и ова размена била изузетно успешна, и то почев од сарадње са домаћинима из гимназије ,,Бертолд Брехтˮ, па преко сарадње самих колега – професора Невенке Јевтић и Вучетић Александра!

.

 

 

 

 

 

/ Александар Вучетић, професор /v

Кључне речи:

Оставите коментар

Your email is never published nor shared. Сва обавезна поља су означена *

*