Četvrti put u Darmštatu – maj, 2018.

Četvrti put u Darmštatu – maj, 2018.

U periodu od 13. 05. 2018.g. do 20. 05. 2018.g. je obavljena još jedna, veoma uspešna i nezaboravna razmena učenika 13. beogradske gimnazije i gimnazije ,,Bertold Brehtˮ iz Darmštata, pokrajina Hesen, Sr Nemačka.

Grupu od 12. / dvanaest / učenika su vodili predmetni profesori nemačkog jezika, gospođa Nevenka Jevtić i gospodin Aleksandar Vučetić.

Svi učenici su bili smešteni kod dece domaćina iz Nemačke i bili su izvanredno primljeni.

Ceo program je prema danu i satnici u potpunosti realizovan ( prijem u Magistrat grada Darmštata, izlet za Hajdelberg, vožnja brodom po reci Nekar, razgledanje Umetničke galerije u Frankfurtu ( na temu ,,Sloboda naroduˮ – ,,Power to the Peopleˮ )…

Učenici 13. beogradske gimnazije su aktivno učestvovali u nastavi i radionicama  sa učenicima gimnazije ,,Bertold Brehtˮ, ( ponedeljak, utorak i četvrtak ), davali komentare i glumili u različitim pozorišnim scenama, gledali kako pozorišnu  predstavu ,,Die Schutzbefohlenenˮ ( u izvođenju pozorišne sekcije učenika gimnazije ,,Ber-told Brehtˮ, tako i video film ,,Almanya willkommen in Deutschlandˮ – eine Komödie, na nemačkom jeziku

Za kraj bih napomenuo i to, da je i ova razmena bila izuzetno uspešna, i to počev od saradnje sa domaćinima iz gimnazije ,,Bertold Brehtˮ, pa preko saradnje samih kolega – profesora Nevenke Jevtić i Vučetić Aleksandra!

.

 

 

 

 

 

/ Aleksandar Vučetić, profesor /v

Ključne reči:

Ostavite komentar

Your email is never published nor shared. Sva obavezna polja su označena *

*