Stajaće ovacije za našu predstavu na francuskom u Moskvi!

Stajaće ovacije za našu predstavu na francuskom u Moskvi!

Naša frankofona pozorišna trupa „Theatre XIII“, koju već dve decenije sa velikim uspehom vodi profesorka Radmila Đorđić, na Festivalu frankofonih pozorišnih tupa u Moskvi, odigrala je predstavu „Božićna priča“, po prozi Čarlsa Dikensa. Kraj predstave dočekan je sa gromoglasnim aplauzom i stojećim ovacijama publike.

Od strane dve trupe (iz Rusije i iz Bugarske) naša predstava proglašena je najboljom, a Jelena Kosara  osvojila je treću nagradu za fotografiju.

Pored briljiranja na sceni (iako je francuski drugi jezik!), naši učenici bili su sjajni i u pratećim radionicama, čime su dodatno obogatili svoj jezik i opštu kulturu.

U slobodno vreme neumorno su istraživali znamenitosti Moskve: Galeriju „Tretjakov“, Puškinov muzej, Crveni trg, Kremlj, Boljšoj teatar, Crkvu Hrista Spasa, Hram Vasilija Blaženog na Crvenom trgu, ulicu Arbat, Istorijski muzej…

Čestitamo učenicima (Nikola Radović, Nemanja Todorović, Nataša Jevtić, Anastasija Mitić, Marko Nenadović, Jelena Kosara, Anđela Aleksić, Mina Savić, Ana Bajčić, Marko Žutić, Anja Mihajlov, Ognjen Petrović, Aleksa Mihajlović i Filip Todorović)  i profesorkama (Radmila Đorđić i Vesna Rakić) na izvanrednom predstavljanju škole, Beograda i Srbije u Moskvi!

Ključne reči:

Ostavite komentar

Your email is never published nor shared. Sva obavezna polja su označena *

*