Informacija o konkursima

Informacija o konkursima

Povodom Uredbe o merama za vreme vanrednog stanja („Službeni glasnik RS“, broj 31/20) i Odluke Vlade o obustavi izvođenja nastave u visokoškolskim ustanovama, srednjim i osnovnim školama i redovnog rada ustanova predškolskog vaspitanja i obrazovanja, 05 Broj: 53-2504/2020 od 15. marta 2020. godine, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja upućuje sledeće instrukcije osnovnim i srednjim školama:

 

1) Obustavlja se postupak raspisivanja i sprovođenja konkursa u osnovnim i srednjim školama, koji su započeti nakon dobijanja saglasnosti Komisije Vlade Republike Srbije za novo zapošljavanje i raspisivanje konkursa, dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19 i vanredno stanje. Obustavljanje postupaka iz stava 1. ove tačke škole primenjuju počev od 16. marta 2020. godine, o čemu treba da obaveste zainteresovana lica – učesnike konkursa. Nakon prestanka opasnosti od širenja zarazne bolesti COVID-19 i vanrednog stanja, svi započeti postupci se nastavljaju.

 

2) Zaposlenima koji su u radnom odnosu na određeno vreme, a kojima ističe rok na koji su primljeni, škola će produžiti radni odnos na određeno vreme, osim u slučaju povratka zaposlenog koga zamenjuje.

 

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

 

Ključne reči:

Ostavite komentar

Your email is never published nor shared. Sva obavezna polja su označena *

*