Obaveštenje o početku i načinu odvijanja nastave

Obaveštenje o početku i načinu odvijanja nastave

Poštovani roditelji, učenice i učenici,

Zajednička odluka roditelja i Nastavničkog veća je da se od 1. septembra pređe na kombinovanu nastavu – polovina odeljenja (po azbučnom redu) ide na nastavu jedne nedelje, druga polovina naredne nedelje. Ukoliko je neparan broj učenika, u prvoj polovini je veći broj.

Učenici koji ostaju kod kuće tokom nedelje prate nastavu na RTS-u, informišu se od svog para iz druge grupe, kojeg će odrediti u dogovoru sa razrednim starešinom o toku nastave za svaki dan, a profesori postavljaju materijale za rad na platformi Google učionica.

Ispitivanje učenika vršiće se isključivo u školi. Poseban termin biće određen za konsultacije sa profesorima, kako u školi, tako i onlajn.

Časovi će trajati 30 minuta. Prepodnevna smena počinjaće u 8.00, a poslepodnevna u 14.00 časova. U prvoj nedelji u prepodnevnoj smeni su učenici prvog i trećeg razreda. Smene se rotiraju svake nedelje. Nastava će se odvijati isključivo u učionicama, u kabinetu za informatiku, a u izuzetnim okolnostima i u drugim kabinetima. Sve prostorije će biti dezinfikovane pre i posle nastave.   O načinu rada na časovima fizičkog vaspitanja učenici će se dogovoriti sa predmetnim profesorima.

Svi učenici su u obavezi da nose maske tokom nastave i na odmorima. Škola će obezbediti sredstva za dezinfekciju.

Spiskovi učenika prvog razreda istaknuti su na ulazu u školu. Svi učenici prvog razreda bi trebalo da dođu u školu dan ranije, u ponedeljak, 31.8, prva polovina odeljenja (po azbučnom redu) u 9.00, a druga polovina u 10.00, da bi se upoznali sa svojim razrednim starešinama i dobili dodatne informacije.

U slučaju  pojave simptoma koji mogu da upute na COVID 19, neophodno je da se obratite nadležnim službama i da obavestite školu.

Ključne reči:

4 Komentar(a)

 • Vesna

  28.08.2020 at 14:46

  Poštovani,
  Da li će biti održan roditeljski sastanak pre početka školske godine, u ponedeljak?
  Da li je objavljen spisak učenika po razredima?

  Hvala na odgovoru,

  roditelj, Vesna Jankuloski

  Odgovori
  • Bojan Vučković

   29.08.2020 at 16:46

   Poštovana gospođo Jankuloski,
   Roditeljski sastanci će biti održani kada počne nastava, u svečanoj sali, gde ima dovoljno prostora.U ponedeljak u školu dolaze samo učenici prvog razreda da bi se upoznali sa svojim razrednim starešinamai dobili informacije o nastavi i merama bezbednosti.
   Spiskovi su objavljeni i nalaze se na ulazu u školu.
   Srdačan pozdrav!

   Odgovori
 • Vladan

  28.08.2020 at 15:15

  Zamolio bih vas da postavite spiskove učenika po odeljenjima na sajt škole.
  Dobio sam informaciju od sekretara da će spiskovi biti istaknuti na oglasnim tablama u nedelju 30. avgusta.

  To je nedopustivo u ovo vreme Korone zato što pogoduje širenju virusa.
  Šta sad treba roditelji i deca da se tiskaju da bi pronašli decu na spisku?
  Ne verujem da vam je ministar to preporučio i nadam se da imate nekog profesora informatike koji je u stanju da postavi spiskove sa učenicima na sajt.

  Odgovori
  • Bojan Vučković

   29.08.2020 at 16:44

   Poštovani,
   Ne smemo da objavimo imena učenika na sajtu zbog zaštite podataka o ličnosti. Spiskovi su na ulazu u školu već istaknuti.
   Srdačan pozdrav!

   Odgovori

Ostavite komentar

Your email is never published nor shared. Sva obavezna polja su označena *

*