Признања ЦК „Чукарица“ и ЦК „Београд“ XИИИ београдској гимназији

Признања ЦК „Чукарица“ и ЦК „Београд“ XИИИ београдској гимназији

Поводом Недеље Црвеног крста и 11. маја – Дана добровољних давалаца крви, Црвени крст Чукарица је у понедељак, 11. маја одржао свечану седницу Скупштине у просторијама Културног центра „Чукарица“. Свечаној седници присуствовали су: Председник ГО Чукарица, Срђан Коларић, председник Црвеног крста Србије Проф. др Драган Радовановић и др Милан Пирнат, председник Црвеног крста Београд, затим представници удружења, организација, фирми, локалних институција као и многобројни волонтери.

Међу најбољима на конкурсу „Крв живот значи“, којима су уручене награде и дипломе, налазе се и наши ученици-матуранти Јелена Станишић, Анђела Маврић и Иван Вода за видео спот „Крв живот значи“.
Током другог дела свечане седнице уручена су признања за донаторе и волонтере који су током прошлогодишње ванредне ситуације дали свој допринос у ублажавању последица поплава. Признања су уручена за 38 правних лица, односно, фирми, удружења и локалних институција које су својим донацијама или расположивим средствима помагали рад Црвеног крста Чукарица током прошле године, међу којима је и наша XIII београдска гимназија. Није се заборавило ни на волонтере, те су додељена признања и за њих 107 који су дали немерљив допринос збрињавању поплавама угроженог становништва, међу којима је неколико наших бивших и садашњих ученика, а и Анита Стојчевски.

Сутрадан, 12.5.2015.године, у прелепом здању Скупштине града-Старом двору, одржан је пријем за даваоце крви и учеснике конкурса „Крв живот значи“. Господин Андреја Младеновић, заменик градоначелника, надасве топлим речима подсетио је на значај Црвеног крста за град Београд, због чега су се сви пријатељи, волонтери и професионалци осетили изузетно поносним сто су део организације. И овде је ауторима спота из наше школе уручена специјална награда за видео спот „Крв живот значи“ уједно и Анити Стојчевски за помоћ у реализацији.
Истом приликом је у име наше школе Анита Стојчевски од др Милана Пирната, председника Црвеног крста Београд примила признање за остварене резултате у акцијама добровољног давања крви у 2014. години.

Анита Стојчевски
наставник хемије у XIII београдској гимназији
потпредседник Црвеног крста Чукарица

Кључне речи:

Оставите коментар

Your email is never published nor shared. Сва обавезна поља су означена *

*