Стајаће овације за нашу представу на француском у Москви!

Стајаће овације за нашу представу на француском у Москви!

Наша франкофона позоришна трупа „Theatre XIII“, коју већ две деценије са великим успехом води професорка Радмила Ђорђић, на Фестивалу франкофоних позоришних тупа у Москви, одиграла је представу „Божићна прича“, по прози Чарлса Дикенса. Крај представе дочекан је са громогласним аплаузом и стојећим овацијама публике.

Од стране две трупе (из Русије и из Бугарске) наша представа проглашена је најбољом, а Јелена Косара  освојила је трећу награду за фотографију.

Поред бриљирања на сцени (иако је француски други језик!), наши ученици били су сјајни и у пратећим радионицама, чиме су додатно обогатили свој језик и општу културу.

У слободно време неуморно су истраживали знаменитости Москве: Галерију „Третјаков“, Пушкинов музеј, Црвени трг, Кремљ, Бољшој театар, Цркву Христа Спаса, Храм Василија Блаженог на Црвеном тргу, улицу Арбат, Историјски музеј…

Честитамо ученицима (Никола Радовић, Немања Тодоровић, Наташа Јевтић, Анастасија Митић, Марко Ненадовић, Јелена Косара, Анђела Алексић, Мина Савић, Ана Бајчић, Марко Жутић, Ања Михајлов, Огњен Петровић, Алекса Михајловић и Филип Тодоровић)  и професоркама (Радмила Ђорђић и Весна Ракић) на изванредном представљању школе, Београда и Србије у Москви!

Кључне речи:

Оставите коментар

Your email is never published nor shared. Сва обавезна поља су означена *

*