Једна од пет првих награда у eTwinning пројекту припала нашој школи!

Једна од пет првих награда у eTwinning пројекту припала нашој школи!

Фондација Темпус је ове године, међу 303 eTwinning пројеката који су добили Националне ознаке квалитета одабрала најистакнутије примере добре праксе. Један од 5 награђених пројеката је и „How do you do in times of corona crisis?“, који је реализован и у нашој школи током 2019/2020. године.

У сусрет новим изазовима, поделили бисмо са вама како су се ученици XIII београдске гимназије током пандемије повезали са својим европским вршњацима. Заправо, 12 ученица другог разреда и 1 ученица четвртог разреда учествовале су заједно са професорком енглеског језика, Тамаром Вукадиновић,  у eTwinning међународном пројекту „How do you do in times of corona crisis?“ у периоду од 20.03. до 10.06.2020. године.

Како се носе са принудним карантином? Која су правила и прописи у њиховим земљама? Како можемо остати физички и ментално здрави? Шта су лажне вести?…била су само нека од питања/радионица на којима су ученици и професори из 8 земаља радили. Учесницима је било омогућено да прошире знања, „пређу“ границе, размене мисли и осећања, преиспитају своја сазнања…

Пројекат је покренут од стране професорке Тине Де Кнодер из Белгије, а на пројекту je учествовалo 9 професорa и 78 учениka из Белгије (Sint Willebrord – Heilige Familie, Berchem), Италије (Istituto di Istruzione Superiore „G.Romani“, Casalmaggiore), Грчке (1ο Γενικό Λύκειο Μενεμένης- „Διδώ Σωτηρίου“, Thessaloniki), Румуније (Liceul Teoretic Ion Barbu, Bucuresti), Бугарске (Hristo Botev Secondary School, Kubrat), Немачке (Berufskolleg Technik Remscheid, Remscheid), Холандије (Revius Lyceum Doorn, Doorn) и Србије.

eTwinning пројекти нуде могућност успостављања дугорочних међународних односа, чак и без путовања, а све то води узајамном разумевању, толеранцији и солидарности и прави пуно простора за заједнички професионални и лични развој.

На пројекту су учествовале: Мина Савић II2, Миона Милутиновић II3, Наталија Павлићевић II3, Стефана Лазаревић II3, Маша Кнежевић II3, Андриана Новаковић II3, Милица Голубовић II3, Софија Турина II5, Теа Пантелић II6, Анђела Томашевић II9, Ленка Вучковић Јашин II9, Миа Глеђа II9, Елена Николић IV6 и Тамара Вукадиновић, професор енглеског језика.

Пројекат је 30.08.2020. добио Националну ознаку квалитета за 2019/2020. годину од стране Фондације Темпус. Од 2014. године, Фондација Темпус је надлежна за спровођење компоненте образовања у оквиру највећег програма Европске уније – Еразмус+.

Прве награде су додељене на конференцији „Сарадња Србије и ЕУ – Стварање могућности за унапређивање образовања кроз Еразмус+ програм“ одржаној 13. октобра у Београду.

Кључне речи:

Оставите коментар

Your email is never published nor shared. Сва обавезна поља су означена *

*