Dobrodošli dragi gosti iz Sarajeva!

Dobrodošli dragi gosti iz Sarajeva!

Od 24. septembra učenici naše škole su domaćini svojim drugarima iz Sarajeva, kod kojih su boravili tokom maja u okviru projekta Superschools. Ovaj projekat sprovodi RYCO (Regionalna kancelarija za saradnju mladih) uz podršku GIZ-a i kancelarije EU.
Tokom svečanog dočeka učenika i njihovih nastavnica u biblioteci škole, obratio im se direktor škole. Zatim je usledilo predstavljanje naše škole, prijem od strane predsednika GO Čukarica, kao i radionice posvećene prepoznavanju sličnosti i pomirenju. Učenici su popodne proveli u panoramskom razgledanju Beograda iz otvorenog turističkog autobusa, a zatim su nastavili druženje i upoznavanje sa gradom.
U utorak, naši gosti i njihovi domaćini posetili su Narodnu skupštinu, bili su srdačno dočekani od imama Bajrakli džamije, a zatim su obišli Sabornu crkvu, ostatke Narodne biblioteke porušene tokom šestoaprilskog bombardovanja, kao i sinagogu Sukat Šalom. Obilazak je završen u Narodnom muzeju u kojem su naši učenici imali ulogu kustosa. Učenici i nastavnice Prve gimnazije Sarajevo prisustvovali su priredbi povodom Evropskog dana jezika tokom koje je izveden deo posvećen gostima iz Sarajeva, što je prihvaćeno sa oduševljenjem i zbog čega smo veoma zahvalni učesnicima priredbe i njihovoj profesorki Sanji Rafailović. Dan je završen zajedničkim druženjem učenika u Skadarliji.
#RYCO#rycowb#Superschools #GIZ #EU

Кључне речи:

Оставите коментар

Your email is never published nor shared. Сва обавезна поља су означена *

*