Успеси наше франкофоне позоришне трупе!

Успеси наше франкофоне позоришне трупе!

Имамо пуно разлога да се поносимо франкофоном позоришном трупом, коју већ дуги низ година и са великим успехом води професорка Радмила Ђорђић, сада уз помоћ професорке Марије Јоксимовић.
Најпре су боравили на Сицилији, у Катанији, на Међународном фестивалу средњошколског франкофоног позоришта, где су, у нетакмичарском програму, добили велики аплауз за извођење Молијерове комедије „Уображени болесник“. На овом фестивалу учествовале су и трупе из Белгије, Канаде, Луксембурга, Француске, Румуније, Италије и Шпаније. Поред играња представе учествовали су и у бројним радионицама, а посетили су и Етну, Таоромину, Арћитрези…
По повратку у Београд, трупа је учествовала на XV београдском фестивалу, који је одржан од 29.4. до 1. 5, где су, у конкуренцији 11 трупа (Чешка, Турска, Хрватска, Црна Гора, Француска, Румунија, Русија, Италија, као и школа из Србије – гимназија из Шапца, Филолошка гимназија и Француска гимназија у Београду) добили награду за најбољу представу, а Јелена Косара 1-1, добила је награду за најбољу женску главну улогу! Тиме су остварили и пласман на Фестивал фестивала наредене године у Литванији!
Од свег срца честитамо на великом успеху ученицима и професоркама!

Кључне речи:

Оставите коментар

Your email is never published nor shared. Сва обавезна поља су означена *

*