Успеси на Књижевној олимпијади у Сремским Карловцима и Републичком такмичењу из биологије у Новом саду!

Успеси на Књижевној олимпијади у Сремским Карловцима и Републичком такмичењу из биологије у Новом саду!

На Књижевној олимпијади одржаној 14.маја 2017. у Сремским Карловцима учествовало је тринаест ученика Тринаесте београдске гимназије. Постигнут је леп успех и шест ученика је награђено.
Четири ученика првог разреда су са по 17 поена освојили треће место. То су: Tеодора Ивковић 1/1, Никола Радовић 1/5, Николина Ерцег 1/6 и Катарина Јовановић 1/7.
Једна ученица другог разреда са 17 поена је освојила треће место: Ленка Стојадиновић 2/3.
И једна ученица четвртог разреда са 19 поена је освојила друго место: Младенка Орлић 4/7.
На Књижевној олимпијади учествовали су још и Петар Бирач 1/6, Александра Јанковић 3/1, Јана Гвоздић 3/2, Нина Поповић 3/3, Ана Класнић 3/6, Тамара Планић 3/8 и Ана Кесић 3/9.

После такмичења, ученици су посетили гроб Бранка Радичевића на Стражилову. На крају успешног дана, чекајући другове и другарице који су били на Републичком такмичењу из биологије у Новом Саду, прошетали су се поред Дунава у овом лепом граду.
А њихови другови и другарице су Републичко такмичење завршили као најуспешнија београдска гимназија – треће место освојили су Савина Бунијевац 4/7 и Страхиња Глигоревић 3/9, а учествовали су, и тиме леп успех остварили и они, Ивана Арсов, Јована Мирић, Дуња Димитријевић, Лазар Попадић, Никола Мандић, Ана Патарић, Дуња Кисић, Симона Перовић, Лазар Миливојевић и Нина Каурин.
„Војвођанска експедиција“ се безбедно вратила у Београд у недељу, касно увече, после лепог и напорног дана.
Честитамо ученицима и њиховим професорима!

Кључне речи:

Оставите коментар

Your email is never published nor shared. Сва обавезна поља су означена *

*