Сарадња са „Младим амбасадорима Израела“

Сарадња са „Младим амбасадорима Израела“

У оквиру наставка активности ХIII београдске гимназије на развијању међународне сарадње реализована је изузетно успешна посета „Младих амбасадора Израела“, ученика неколико школа из Јерусалима и Тел Авива.
Нашу гимназију посетило је 30 ученика и 4 професора, који у оквиру овог овог програма пропагирају развој лидерских вештина, социјалног утицаја, охрабривање волонтеризма и друштвеног ангажмана.
Ученици обе школе учествовали су на радионицама у оквиру округлих столова и размењивали ставове о неким од кључних питања данашњице:
– друштвеној равноправности;
– социјалној правди;
– актуелним миграцијама;
– слободи избора;
– демократији,
– солидарности, итд.
Ученици су се одмах спријатељили, установивши да обе школе краси поштовање и подржавање правих вредности, што је допринело томе да координатори израелске делегације и представници наше школе договоре сарадњу.
У светлу свега тога, дана 26. 2. потписан је споразум о сарадњи у области образовања младих између „Младих амбасадора Израела“ и XIII београдске гимназије. Споразум се заснива на истицању изузетне важности међународне сарадње, побољшавању образовних институција и развоју младих у духу мира, толеранције, пријатељства и солидарности. Споразумом је обухваћен институционални оквир конструктивног односа између школа и он обухвата:
– размену информација значајних за поље сарадње;
– размену делегација ученика и професора;
– дигитални дијалог између ученика разреда који су укључени у сарадњу.

Фотографије: Катарина Нинковић

Кључне речи:

Оставите коментар

Your email is never published nor shared. Сва обавезна поља су означена *

*