Обавештење о почетку и начину одвијања наставе

Обавештење о почетку и начину одвијања наставе

Поштовани родитељи, ученице и ученици,

Заједничка одлука родитеља и Наставничког већа је да се од 1. септембра пређе на комбиновану наставу – половина одељења (по азбучном реду) иде на наставу једне недеље, друга половина наредне недеље. Уколико је непаран број ученика, у првој половини је већи број.

Ученици који остају код куће током недеље прате наставу на РТС-у, информишу се од свог пара из друге групе, којег ће одредити у договору са разредним старешином о току наставе за сваки дан, а професори постављају материјале за рад на платформи Google учионица.

Испитивање ученика вршиће се искључиво у школи. Посебан термин биће одређен за консултације са професорима, како у школи, тако и онлајн.

Часови ће трајати 30 минута. Преподневна смена почињаће у 8.00, а послеподневна у 14.00 часова. У првој недељи у преподневној смени су ученици првог и трећег разреда. Смене се ротирају сваке недеље. Настава ће се одвијати искључиво у учионицама, у кабинету за информатику, а у изузетним околностима и у другим кабинетима. Све просторије ће бити дезинфиковане пре и после наставе.   О начину рада на часовима физичког васпитања ученици ће се договорити са предметним професорима.

Сви ученици су у обавези да носе маске током наставе и на одморима. Школа ће обезбедити средства за дезинфекцију.

Спискови ученика првог разреда истакнути су на улазу у школу. Сви ученици првог разреда би требало да дођу у школу дан раније, у понедељак, 31.8, прва половина одељења (по азбучном реду) у 9.00, а друга половина у 10.00, да би се упознали са својим разредним старешинама и добили додатне информације.

У случају  појаве симптома који могу да упуте на COVID 19, неопходно је да се обратите надлежним службама и да обавестите школу.

Кључне речи:

4 Komentar(a)

 • Весна

  28.08.2020 at 14:46

  Поштовани,
  Да ли ће бити одржан родитељски састанак пре почетка школске године, у понедељак?
  Да ли је објављен списак ученика по разредима?

  Хвала на одговору,

  родитељ, Весна Јанкулоски

  Одговори
  • Bojan Vučković

   29.08.2020 at 16:46

   Poštovana gospođo Jankuloski,
   Roditeljski sastanci će biti održani kada počne nastava, u svečanoj sali, gde ima dovoljno prostora.U ponedeljak u školu dolaze samo učenici prvog razreda da bi se upoznali sa svojim razrednim starešinamai dobili informacije o nastavi i merama bezbednosti.
   Spiskovi su objavljeni i nalaze se na ulazu u školu.
   Srdačan pozdrav!

   Одговори
 • Vladan

  28.08.2020 at 15:15

  Zamolio bih vas da postavite spiskove učenika po odeljenjima na sajt škole.
  Dobio sam informaciju od sekretara da će spiskovi biti istaknuti na oglasnim tablama u nedelju 30. avgusta.

  To je nedopustivo u ovo vreme Korone zato što pogoduje širenju virusa.
  Šta sad treba roditelji i deca da se tiskaju da bi pronašli decu na spisku?
  Ne verujem da vam je ministar to preporučio i nadam se da imate nekog profesora informatike koji je u stanju da postavi spiskove sa učenicima na sajt.

  Одговори
  • Bojan Vučković

   29.08.2020 at 16:44

   Poštovani,
   Ne smemo da objavimo imena učenika na sajtu zbog zaštite podataka o ličnosti. Spiskovi su na ulazu u školu već istaknuti.
   Srdačan pozdrav!

   Одговори

Оставите коментар

Your email is never published nor shared. Сва обавезна поља су означена *

*